Ciastka z bobu

Ilość porcji: 20
Czas przygotowania: 60 minut

Składniki

  • 500 g bobu (ugotowanego i obranego)
  • ⅓ szklanki cukru brązowego
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżka kakao
  • ½ szklanki mleka
  • 2 łyżki mąki migdałowej
  • 50 g gorzkiej czekolady
  • ½ szklanki orzechów włoskich
  • 250 g serka Philadelphia Milka
  • 200 g gorzkiej czekolady (min. 70% kakao)
  • 3 łyżki mleka

Sposób przygotowania

  1. Orzechy i 50 g gorzkiej czekolady posiekaj.
  2. Bób włóż do miski, dodaj cukier brązowy, jajko, proszek do pieczenia, kakao, mleko i mąkę migdałową. Zmiksuj na gładką masę.
  3. Do masy wrzuć posiekaną czekoladę i orzechy, wymieszaj.
  4. Piekarnik nagrzej do 180°C. Blachę wyłóż papierem do pieczenia i nakładaj porcje ciasta, formując okrągłe ciastka.
  5. Piecz przez 20 minut.
  6. W międzyczasie rozpuść 200 g gorzkiej czekolady z 3 łyżkami mleka, przygotowując polewę.
  7. Upieczone ciastka przełóż serkiem i połącz jak makaroniki. Udekoruj czekoladową polewą.

Mam ochotę na

Lava cake – fondant czekoladowy
Lava cake – fondant czekoladowy
czas przygotowania: 30 minut
Pierniczki dla Mikołaja
Pierniczki dla Mikołaja
czas przygotowania: 120 minut
Tarta czekoladowa
Tarta czekoladowa
czas przygotowania: 65 minut
Crumble z owocami
Crumble z owocami
czas przygotowania: 35 minut
Deser czekoladowy
Deser czekoladowy
czas przygotowania: 75 minut