Strona główna
Przepisy
Produkty
Książki kucharskie
Przelicznik kulinarny
Akcje promocyjne
O marce
Dla profesjonalistów
Strona główna
Przepisy
Produkty
Książki kucharskie
Przelicznik kulinarny
Akcje promocyjne
O marce
Dla profesjonalistów
< Wróć do wszystkich przepisów
Podziel się
Ciastka z bobu
Ilość porcji:
20
Czas przygotowania:
60 minut
Składniki
500 g bobu (ugotowanego i obranego)
⅓ szklanki cukru brązowego
1 jajko
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżka kakao
½ szklanki mleka
2 łyżki mąki migdałowej
50 g gorzkiej czekolady
½ szklanki orzechów włoskich
250 g serka Philadelphia Milka
200 g gorzkiej czekolady (min. 70% kakao)
3 łyżki mleka
Sposób przygotowania
Orzechy i 50 g gorzkiej czekolady posiekaj.
Bób włóż do miski, dodaj cukier brązowy, jajko, proszek do pieczenia, kakao, mleko i mąkę migdałową. Zmiksuj na gładką masę.
Do masy wrzuć posiekaną czekoladę i orzechy, wymieszaj.
Piekarnik nagrzej do 180°C. Blachę wyłóż papierem do pieczenia i nakładaj porcje ciasta, formując okrągłe ciastka.
Piecz przez 20 minut.
W międzyczasie rozpuść 200 g gorzkiej czekolady z 3 łyżkami mleka, przygotowując polewę.
Upieczone ciastka przełóż serkiem i połącz jak makaroniki. Udekoruj czekoladową polewą.
Znajdź podobne dania:
Philadelphia Milka
Desery i wypieki
Dla dzieci
Desery
Pieczone
Ciastka
Mam ochotę na
Szukaj
Lava cake – fondant czekoladowy
czas przygotowania: 30 minut
Pierniczki dla Mikołaja
czas przygotowania: 120 minut
Tarta czekoladowa
czas przygotowania: 65 minut
Crumble z owocami
czas przygotowania: 35 minut
Deser czekoladowy
czas przygotowania: 75 minut