Strona główna
Przepisy
Produkty
Książki kucharskie
Przelicznik kulinarny
Akcje promocyjne
O marce
Dla profesjonalistów
Strona główna
Przepisy
Produkty
Książki kucharskie
Przelicznik kulinarny
Akcje promocyjne
O marce
Dla profesjonalistów
< Wróć do wszystkich przepisów
Podziel się
Sałatka brokułowa
Ilość porcji:
2
Czas przygotowania:
15 minut
Składniki
1 brokuł
4 jaja
3 łyżki kukurydzy
3 łyżki łuskanego słonecznika
125 serka Philadelphia ze szczypiorkiem
2 łyżki posiekanego szczypiorku
2 łyżki oliwy
sól i pieprz
Sposób przygotowania
Słonecznik upraż na suchej patelni na złoty kolor.
Jajka gotuj w osolonej wodzie przez 7 minut, a następnie wystudź i obierz.
Z brokuła obetnij różyczki i gotuj w osolonej wodzie przez 6 minut.
Brokuł ułóż na półmisku, dodaj obrane połówki jajka, posyp kukurydzą i słonecznikiem, skrop oliwą.
Oprósz szczypiorkiem, solą i pieprzem, poukładaj kleksy serka, formując je łyżeczką o łyżeczkę.
Znajdź podobne dania:
Nabiał
Philadelphia ze szczypiorkiem
Warzywa
Strączkowe
Sałatki
Brokuł
Jajka
Grill
Mam ochotę na
Szukaj
Pasta z bobu
czas przygotowania: 30 minut
Faszerowane patisony
czas przygotowania: 50 minut
Pieczeń wieprzowa z morelami
czas przygotowania: 160 minut
Bajgle z pastą jajeczną
czas przygotowania: 1 godz. 35 min.
Gofry proteinowe z pieczoną dynią
czas przygotowania: 35 minut