Pierś z kurczaka pokrój na centymetrowe długie kawałki.
Czosnek przeciśnij przez praskę, imbir obierz i posiekaj w drobną kostkę.
Kawałki kurczaka oprósz solą i pieprzem, posmaruj czosnkiem, imbirem, curry, łyżką oleju i sosem sojowym.
Drugą łyżkę oleju rozgrzej na patelni, wrzuć kawałki kurczaka i cebulę pokrojoną w piórka, obsmaż z każdej strony na złoty kolor.
Obierz plastry ananasa, wytnij zdrewniały środek i pokrój na duże kawałki. Dołóż do kurczaka i smaż przez 5 minut. Zalej mlekiem kokosowym, wodą, dodaj serek i gotuj 6 minut.
Kurczaka podawaj posypanego kolendrą, skropionego limonką, oprószonego czerwonym pieprzem. Na wierzch wyłóż kleks serka. Jako dodatek świetnie sprawdzi się ryż albo makaron ryżowy.