Grillowany bajgiel z serkiem, markelą i piklowaną cebulą

Czas przygotowania: 15 minut

Składniki

2 bajgle z makiem
125 g serka Philadelphia Original
½ wędzonej makreli
2 garście roszponki
½ czerwonej cebuli
1 łyżeczka brązowego cukru
1 łyżeczka octu balsamicznego
sól i pieprz

Sposób przygotowania

  1. Cebulę pokrój w piórka, oprósz solą i pieprzem. Posyp cukrem i polej octem ─ dobrze wmasuj i pozostaw na 5 minut.
  2. Bajgle przekrój wzdłuż i opiecz na patelni grillowej od wewnętrznej strony.
  3. Na dół i górę każdego bajgla rozsmaruj serek Philadelphia Original, wyłóż kawałki makreli pozbawionej ości i skóry. Na makrelę wyłóż piklowaną cebulę i roszponkę. Zamknij kanapkę górną częścią. 

Mam ochotę na

Ciasto czekoladowe z gruszkami
Ciasto czekoladowe z gruszkami
czas przygotowania: 60 minut
Sushi z serkiem Philadelphia
Sushi z serkiem Philadelphia
czas przygotowania: 50 minut
Pasta z bobu
Pasta z bobu
czas przygotowania: 30 minut
Mule w sosie bleu
Mule w sosie bleu
czas przygotowania: 30 minut
Naleśniki z serkiem i rabarbarem
Naleśniki z serkiem i rabarbarem
czas przygotowania: 45 minut