Grillowany bajgiel z serkiem, markelą i piklowaną cebulą

Czas przygotowania: 15 minut

Składniki

2 bajgle z makiem
125 g serka Philadelphia Original
½ wędzonej makreli
2 garście roszponki
½ czerwonej cebuli
1 łyżeczka brązowego cukru
1 łyżeczka octu balsamicznego
sól i pieprz

Sposób przygotowania

  1. Cebulę pokrój w piórka, oprósz solą i pieprzem. Posyp cukrem i polej octem ─ dobrze wmasuj i pozostaw na 5 minut.
  2. Bajgle przekrój wzdłuż i opiecz na patelni grillowej od wewnętrznej strony.
  3. Na dół i górę każdego bajgla rozsmaruj serek Philadelphia Original, wyłóż kawałki makreli pozbawionej ości i skóry. Na makrelę wyłóż piklowaną cebulę i roszponkę. Zamknij kanapkę górną częścią. 

Mam ochotę na

Nowojorski sernik z pomarańczą
Nowojorski sernik z pomarańczą
czas przygotowania: 1,5 godz.
Kolorowa sałatka warzywno-owocowa
Kolorowa sałatka warzywno-owocowa
czas przygotowania: ok. 15 minut
Tarta z owocami
Tarta z owocami
czas przygotowania: 2 godziny
Tort różany
Tort różany
czas przygotowania: 1 godzina 30 minut + czas studzenia ciasta
Perliczka pieczona z figami
Perliczka pieczona z figami
czas przygotowania: 2 godziny