Wymieszaj w miseczce drożdże z 5 g cukru w ciepłej wodzie i odstaw na 10 minut, aż powstanie piana na powierzchni.
Po upływie tego czasu dodaj do miski roztopione masło, cukier wanilinowy, ciepłe mleko, pozostały cukier oraz jajka i mieszaj do połączenia składników.
Następnie wsyp mąkę, sól i wyrabiaj ciasto, aż będzie gładkie i lekko kleiste.
Przełóż gotowe ciasto do wysmarowanej olejem miski i pozostaw pod przykryciem w ciepłym miejscu do wyrośnięcia na godzinę.
Nagrzej olej w garnku do 180°C.
Podziel ciasto na 5 części (lub 10 mniejszych). Spłaszcz każdy kawałek, nadając mu kształt ogona bobra na prostokątach z papieru do pieczenia. Możesz naciąć nożem kratkę na powierzchni ciasta.
Wkładaj do rozgrzanego oleju po jednym ogonie na papierze, wyłów papier i smaż po 30 sekund z każdej strony. Przekładaj ogony na ręcznik papierowy.
Posmaruj każdy ogon bobra serkiem Philadelphia Milka, a następnie posyp pokrojonymi truskawkami i pokruszonymi orzechami.