Biała kiełbasa z szalotką i serkiem śmietankowym

Ilość porcji: 5
Czas przygotowania: 20 minut

Składniki

  • 3 łyżki masła
  • 5 białych surowych kiełbas
  • 10 szalotek
  • 125 g serka Philadelphia Original
  • 7 gałązek tymianku
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania

1. Szalotki obierz i pokrój na połówki.

2. Na patelni rozgrzej masło, dołóż kiełbasę i szalotki. Smaż na złoty kolor z dodatkiem tymianku.

3. Dodaj serek i smaż 3 minuty. Dopraw solą i pieprzem.

4. Kiełbasę serwuj z ulubionym pieczywem.

Mam ochotę na

Tort naleśnikowy
Tort naleśnikowy
czas przygotowania: 2 godziny
Pizza neapolitańska
Pizza neapolitańska
czas przygotowania: 20 minut + 25 godz. autolizy i wyrastania ciasta
Pieczeń wieprzowa z morelami
Pieczeń wieprzowa z morelami
czas przygotowania: 160 minut
Soczysta pierś z indyka w sosie serkowo-chrzanowym
Soczysta pierś z indyka w sosie serkowo-chrzanowym
czas przygotowania: 30 minut
Carpaccio z gruszki z szynką parmeńską
Carpaccio z gruszki z szynką parmeńską
czas przygotowania: 10 minut