Czas przygotowania:
1 godzina + czas chłodzenia1 godzina
Składniki
220 g kruszonki z biszkoptów
100 g stopionego masła
4 średnie jaja pochodzące od kur z wolnego wybiegu
120 ml śmietanki kremowej
200 g cukru pudru
2 cytryny, sok i skórka
2 limonki, sok i skórka
320 ml śmietanki kremowej
210 g serka Philadelphia Original
60 g cukru pudru
1 łyżeczka wyciągu z wanilii
100 g wysuszonego kokosa
Sposób przygotowania
Rozgrzej piekarnik do 200°/ 180° z termoobiegiem. W robocie kuchennym zmiel biszkopty na kruszonkę. Dodaj stopione masło i połowę wysuszonego kokosa. Wysyp wszystko na okrągłą formę lub blaszkę. Dokładnie rozmieść okruchy na podstawie i po bokach.
Piecz w piekarniku przez 8 minut. Następnie odstaw do wystygnięcia. Zmniejsz temperaturę w piekarniku do 160°C/140°C z termoobiegiem.
Ubij 120 gram śmietanki z sokiem i skórką z owoców, jajkami i cukrem pudrem. Wylej na zimne ciasto i piecz 25-30 minut. Odstaw do ostygnięcia, a następnie wstaw do lodówki na 2 godziny.
Ubij razem 320 ml śmietanki z serkiem Philadelphia, cukrem pudrem, wyciągiem z wanilii i kokosem. Rozsmaruj na tarcie, udekoruj skórką z limonki i cytryny. Odstaw na 30 minut.