Domowe nachosy z dipem

Ilość porcji: 4
Czas przygotowania: 40 minut

Składniki

  • 200 g serka Philadelphia Light
  • 186 g tortilli pszennej (3 placki)
  • 80 ml oleju do smażenia
  • 15 g papryczki chili
  • 6 ml soku z limonki
  • 90 ml mleka
  • 3 g kminu rzymskiego
  • 2 g nasion kolendry
  • 30 g czerwonej cebuli
  • 2 g listków świeżej kolendry
  • 3 g dymki
  • 3 g soli

Sposób przygotowania

  1. Pokrój placki tortilli w paski o szerokości 5 cm, następnie potnij je na trójkąty. 
  2. Na patelni rozgrzej olej i pojedynczo układaj trójkąty z tortilli, obracaj po 30 sekundach, a następnie przekładaj na ręcznik papierowy.
  3. Do serka Philadelphia Light wlej mleko i dokładnie wymieszaj. Dodaj sok z limonki. Posiekaj drobno papryczki chili (bez gniazd nasiennych), wsyp kmin rzymski, sól oraz nasiona kolendry. Wymieszaj wszystko razem i przełóż do miseczki na dipy.
  4. Domowe nachosy ułóż na talerzu obok dipu i posyp listkami kolendry, cebulą pokrojoną w cienkie piórka, posiekaną dymką.

Mam ochotę na

Bajgiel z łososiem
Bajgiel z łososiem
czas przygotowania: 10 minut
Rurki z kremem waniliowym
Rurki z kremem waniliowym
czas przygotowania: 40 minut
Warstwowa sałatka kijowska
Warstwowa sałatka kijowska
czas przygotowania: 25 minut
Orientalna sałatka z wołowiną i noodlami
Orientalna sałatka z wołowiną i noodlami
czas przygotowania: 30 minut
Zupa chrzanowa
Zupa chrzanowa
czas przygotowania: 40 minut