1. Pierś z kurczaka przekrój na pół, natrzyj olejem, ziołami prowansalskimi, solą oraz pieprzem. Połóż mięso na rozgrzaną patelnię i smaż 3-4 minuty z każdej strony. Przełóż kurczaka z patelni na talerz, przestudź, a następnie pokrój wzdłuż na grube paski.
2. Ogórka przetnij na pół i za pomocą łyżki usuń nasiona. Następnie pokrój go w cienkie słupki. To samo zrób z umytą marchewką. Warzywa podziel na cztery równe porcje.
3. Arkusz papieru ryżowego zamocz w wodzie. Ułóż papier ryżowy na desce i rozsmaruj na nim 25 g serka Philadelphia ze szczypiorkiem. Na środku arkusza ułóż porcję kurczaka, słupki ogórka, marchwi, kiełki, szczypiorek, miętę i bazylię. Papier ryżowy złóż na pół i zawiń w rulonik. W taki sam sposób przygotuj 3 pozostałe spring rollsy.
4. Spring rollsy podawaj z sosem słodko-pikantnym chili.