Panzanella

Ilość porcji: 2
Czas przygotowania: 30 minut

Składniki

  • 1 duży pomidor
  • 6 truskawek
  • 1 garść świeżego zielonego groszku (wyłuskanego)
  • 100 g malin
  • 2 plastry białej cebuli
  • 1 garść ugotowanego bobu (obranego)
  • 2 kromki chleba
  • 2 łyżki oliwy
  • sól i pieprz

Dodatkowo:

  • 125 g serka Philadelphia z ziołami
  • listki bazylii

Sposób przygotowania

  1. Rozgrzej patelnię z nieprzywierającym dnem. Chleb pokrój w grubą kostkę, tostuj przez 1 minutę. Skrop oliwą, smaż kolejne 2 minuty, aż chleb będzie złocisty i chrupiący.
  2. Pomidora pokrojonego w ósemki, truskawki pokrojone na ćwiartki, świeży groszek, maliny, bób i plastry cebuli rozdziel na dwa talerze.
  3. Posyp sałatkę grzankami. Dopraw solą i pieprzem, skrop oliwą.
  4. Nałóż porcję serka na każdy talerz i udekoruj potrawę listkami bazylii.

Mam ochotę na

Uszka z mięsem z kaczki i z konfiturą z czerwonej cebuli i żurawiny
Uszka z mięsem z kaczki i z konfiturą z czerwonej cebuli i żurawiny
czas przygotowania: 120 minut
Budyń z komosy z truskawkami
Budyń z komosy z truskawkami
czas przygotowania: 30 minut
Tost z konfiturą z borówki i ze świeżymi borówkami
Tost z konfiturą z borówki i ze świeżymi borówkami
czas przygotowania: 30 minut
Tarta z owocami
Tarta z owocami
czas przygotowania: 2 godziny
Naleśniki z ryżem i owocami
Naleśniki z ryżem i owocami
czas przygotowania: 40 minut