Strona główna
Przepisy
Produkty
Książki kucharskie
Przelicznik kulinarny
Dla profesjonalistów
Akcje promocyjne
O marce
Strona główna
Przepisy
Produkty
Książki kucharskie
Przelicznik kulinarny
Dla profesjonalistów
Akcje promocyjne
O marce
< Wróć do wszystkich przepisów
Podziel się
Trzy dipy grillowe
Ilość porcji: 3
Czas przygotowania:
15 minut
Składniki
1. Dip z czosnkiem niedźwiedzim i pesto
150 g serka Philadelphia Original
1–2 łyżeczki pesto z czosnku niedźwiedziego (lub zmiksowanego
świeżego czosnku niedźwiedziego z oliwą i solą)
1 łyżeczka soku z cytryny
2. Dip koperkowo-cytrynowy
150 g serka Philadelphia Original
1 łyżeczka otartej skórki z cytryny
1 łyżeczka soku z cytryny
2 łyżki drobno posiekanego koperku
Sól i pieprz do smaku
3. Dip z ostrymi płatkami chili
150 g serka Philadelphia Original
1 łyżka płatków chili (najlepiej typu „chili crisp” lub domowe chili smażone w oleju)
1 łyżeczka oleju z chili (lub oliwy z oliwek z dodatkiem chili)
Szczypta soli
1 ząbek czosnku smażonego lub upieczonego
Sposób przygotowania
1. Dip z czosnkiem niedźwiedzim i pesto
Wymieszaj serek Philadelphia z pesto i sokiem z cytryny.
Dopraw do smaku.
Na wierzchu możesz polać oliwą i posypać świeżym czosnkiem niedźwiedzim.
2. Dip koperkowo-cytrynowy
W misce połącz serek Philadelphia, skórkę i sok z cytryny oraz koperek.
Dopraw solą i pieprzem, dokładnie wymieszaj.
Na wierzchu możesz dodać więcej otartej skórki z cytryny i gałązkę koperku.
3. Dip z ostrymi płatkami chili
Wymieszaj serek Philadelphia z płatkami chili i olejem.
Dodaj rozgnieciony smażony lub pieczony czosnek, jeśli lubisz intensywniejszy smak.
Udekoruj plasterkami świeżego chili i natką pietruszki (opcjonalnie).
Znajdź podobne dania:
Philadelphia Original
Cytrusy
Cebulowe
Warzywa
Owoce
Przystawki i przekąski
Grill
Mam ochotę na
Szukaj
Zupa PHO z krewetkami
czas przygotowania: 7 godzin
Gofry red velvet z malinami
czas przygotowania: 30 minut
Sernikowy tort walentynkowy
czas przygotowania: 1 godzina
Dacquoise z kremem kajmakowym i pistacjami
czas przygotowania: 180 minut
Czekoladowe tiramisu
czas przygotowania: 15 minut + 30 minut chłodzenia