Trzy dipy grillowe

Ilość porcji: 3
Czas przygotowania: 15 minut

Składniki

1. Dip z czosnkiem niedźwiedzim i pesto

  • 150 g serka Philadelphia Original
  • 1–2 łyżeczki pesto z czosnku niedźwiedziego (lub zmiksowanego
  • świeżego czosnku niedźwiedziego z oliwą i solą)
  • 1 łyżeczka soku z cytryny

2. Dip koperkowo-cytrynowy

  • 150 g serka Philadelphia Original
  • 1 łyżeczka otartej skórki z cytryny
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 2 łyżki drobno posiekanego koperku
  • Sól i pieprz do smaku

3. Dip z ostrymi płatkami chili

  • 150 g serka Philadelphia Original
  • 1 łyżka płatków chili (najlepiej typu „chili crisp” lub domowe chili smażone w oleju)
  • 1 łyżeczka oleju z chili (lub oliwy z oliwek z dodatkiem chili)
  • Szczypta soli
  • 1 ząbek czosnku smażonego lub upieczonego

Sposób przygotowania

1. Dip z czosnkiem niedźwiedzim i pesto

  1. Wymieszaj serek Philadelphia z pesto i sokiem z cytryny.
  2. Dopraw do smaku.
  3. Na wierzchu możesz polać oliwą i posypać świeżym czosnkiem niedźwiedzim.

2. Dip koperkowo-cytrynowy

  1. W misce połącz serek Philadelphia, skórkę i sok z cytryny oraz koperek.
  2. Dopraw solą i pieprzem, dokładnie wymieszaj.
  3. Na wierzchu możesz dodać więcej otartej skórki z cytryny i gałązkę koperku.

3. Dip z ostrymi płatkami chili

  1. Wymieszaj serek Philadelphia z płatkami chili i olejem.
  2. Dodaj rozgnieciony smażony lub pieczony czosnek, jeśli lubisz intensywniejszy smak.
  3. Udekoruj plasterkami świeżego chili i natką pietruszki (opcjonalnie).

Mam ochotę na

Flaczki z boczniaków
Flaczki z boczniaków
czas przygotowania: 40 minut
Pierogi ruskie z żurawiną
Pierogi ruskie z żurawiną
czas przygotowania: 75 minut
Sałatka z pieczonych ziemniaków z groszkiem
Sałatka z pieczonych ziemniaków z groszkiem
czas przygotowania: 40 minut
Żółta sałatka
Żółta sałatka
czas przygotowania: 150 minut
Calzone wegetariańskie z Philadelphią ziołową
Calzone wegetariańskie z Philadelphią ziołową
czas przygotowania: 120 minut (+czas wyrastania ciasta + czas pieczenia)