Trzy dipy grillowe

Ilość porcji: 3
Czas przygotowania: 15 minut

Składniki

1. Dip z czosnkiem niedźwiedzim i pesto

  • 150 g serka Philadelphia Original
  • 1–2 łyżeczki pesto z czosnku niedźwiedziego (lub zmiksowanego
  • świeżego czosnku niedźwiedziego z oliwą i solą)
  • 1 łyżeczka soku z cytryny

2. Dip koperkowo-cytrynowy

  • 150 g serka Philadelphia Original
  • 1 łyżeczka otartej skórki z cytryny
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 2 łyżki drobno posiekanego koperku
  • Sól i pieprz do smaku

3. Dip z ostrymi płatkami chili

  • 150 g serka Philadelphia Original
  • 1 łyżka płatków chili (najlepiej typu „chili crisp” lub domowe chili smażone w oleju)
  • 1 łyżeczka oleju z chili (lub oliwy z oliwek z dodatkiem chili)
  • Szczypta soli
  • 1 ząbek czosnku smażonego lub upieczonego

Sposób przygotowania

1. Dip z czosnkiem niedźwiedzim i pesto

  1. Wymieszaj serek Philadelphia z pesto i sokiem z cytryny.
  2. Dopraw do smaku.
  3. Na wierzchu możesz polać oliwą i posypać świeżym czosnkiem niedźwiedzim.

2. Dip koperkowo-cytrynowy

  1. W misce połącz serek Philadelphia, skórkę i sok z cytryny oraz koperek.
  2. Dopraw solą i pieprzem, dokładnie wymieszaj.
  3. Na wierzchu możesz dodać więcej otartej skórki z cytryny i gałązkę koperku.

3. Dip z ostrymi płatkami chili

  1. Wymieszaj serek Philadelphia z płatkami chili i olejem.
  2. Dodaj rozgnieciony smażony lub pieczony czosnek, jeśli lubisz intensywniejszy smak.
  3. Udekoruj plasterkami świeżego chili i natką pietruszki (opcjonalnie).

Mam ochotę na

Łosoś w cieście
Łosoś w cieście
czas przygotowania: 60 minut
Gzik z ziemniakami
Gzik z ziemniakami
czas przygotowania: 45 minut
Panierowane paluszki z tofu
Panierowane paluszki z tofu
czas przygotowania: 25 minut
Pizzerki z karmelizowaną cebulą, rukolą i granatem
Pizzerki z karmelizowaną cebulą, rukolą i granatem
czas przygotowania: 2 godziny
Rolada truskawkowa
Rolada truskawkowa
czas przygotowania: 35 minut (+ czas chłodzenia)