Tost francuski z czekoladowym serkiem i rabarbarem

Ilość porcji: 2
Czas przygotowania: 20 minut

Składniki

  • 2 łyżki masła
  • 2 grube kromki chałki
  • 1 jajko
  • 1 łyżka śmietanki 30%
  • 125 g serka Philadelphia Milka
  • 1 łyżka masła
  • 4 laski rabarbaru
  • 2 łyżki cukru trzcinowego
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 6 truskawek
  • listki mięty

Sposób przygotowania

  1. Jajko rozkłóć widelcem razem ze śmietanką, obtocz kromki chałki. Na patelni rozgrzej masło i obsmaż chałki z obu stron, a następnie wyłóż je na ręcznik papierowy. 
  2. Na tej samej patelni rozpuść kolejną łyżkę masła i dodaj rabarbar pokrojony w centymetrowe kawałki. Smaż przez 7 minut. Dodaj cukier i sok z cytryny.
  3. Grzanki posmaruj dużą ilością serka. Na wierzch wyłóż rabarbar i pokrojone plasterki truskawek. Serwuj ze świeżymi listkami mięty. 

Mam ochotę na

Grillowana ośmiorniczka
Grillowana ośmiorniczka
czas przygotowania: 2,5 godziny
Sernik śmietankowa chatka
Sernik śmietankowa chatka
czas przygotowania: 30 minut + czas chłodzenia
Minipankejki z sosem czekoladowym
Minipankejki z sosem czekoladowym
czas przygotowania: 20 minut
Pankejki czekoladowe
Pankejki czekoladowe
czas przygotowania: 20 minut
Awokado z rybą i kaszą jaglaną
Awokado z rybą i kaszą jaglaną
czas przygotowania: 35 minut