Strona główna
Przepisy
Produkty
Książki kucharskie
Przelicznik kulinarny
Akcje promocyjne
O marce
Dla profesjonalistów
Strona główna
Przepisy
Produkty
Książki kucharskie
Przelicznik kulinarny
Akcje promocyjne
O marce
Dla profesjonalistów
< Wróć do wszystkich przepisów
Podziel się
Minipankejki z sosem czekoladowym
Ilość porcji: 4
Czas przygotowania:
20 minut
Składniki
Pankejki:
250 g mąki typ 550
2 jajka
80 g cukru pudru
0,5 płaskiej łyżeczki proszku do pieczenia
0,5 płaskiej łyżeczki sody oczyszczonej
80 ml oleju
Sos czekoladowy:
200 g serka Philadelphia Milka
100 g mlecznej czekolady
Dekoracja i dodatki:
ulubione owoce
Sposób przygotowania
Pankejki:
Wymieszaj mąkę z sodą i proszkiem do pieczenia oraz szczyptą soli. Przesiej przez sito.
Ubij jajka, dodając powoli cukier, aż będą puszyste. Dodawaj powoli przesianą wcześniej mąkę. Na końcu dodaj olej.
Ciasto nakładaj na patelnię łyżeczką, aby stworzyć ulubioną wielkość, smaż na wolnym ogniu, aż będą rumiane z obu stron.
Sos:
Rozpuść czekoladę i wymieszaj z serkiem Philadelphia Milka.
Nałóż pankejki na talerz i polej sosem czekoladowym.
Podawaj z ulubionymi owocami.
Znajdź podobne dania:
Nabiał
Philadelphia Milka
Śniadania/kolacje
Przystawki i przekąski
Kuchnia amerykańska
Dla dzieci
Jajka
Mam ochotę na
Szukaj
Burger z awokado
czas przygotowania: 15 minut
Awokado z rybą i kaszą jaglaną
czas przygotowania: 35 minut
Warstwowa sałatka kijowska
czas przygotowania: 25 minut
Zupa szczawiowa z jajkiem w koszulce
czas przygotowania: 30 minut
Wegetariańska zupa marchewkowa z batatem
czas przygotowania: 40 minut