1. Miękkie masło utrzyj z cukrem pudrem na puch. Dodaj serek Philadelphia Original i dokładnie zmiksuj. Masę podziel na pół. Do jednej porcji dodaj kakao i zmiksuj.
2. Przygotuj pasek folii aluminiowej. Ułóż na nim 18 herbatników (3 rzędy po 6 sztuk). Posmaruj je masą z kakao (kilka łyżek odłóż na później). Krem przykryj kolejną warstwą herbatników i rozsmaruj na nich jasną masę. Na środku nałóż równomiernie resztę ciemnego kremu. Wspomagając się brzegami folii aluminiowej unieś dłuższe boki i złącz je na górze, aby uzyskać kształt domku. Delikatnie dociśnij boki chatki. Ciasto włóż do lodówki na minimum 4 godziny, a najlepiej na całą noc.
3. Serek Philadelphia Milka rozpuść w kąpieli wodnej, dodaj do niego śmietankę 30% i dokładnie wymieszaj. Przestudzoną polewą posmaruj boki ciasta i posyp wiórkami kokosowymi.