Pankejki czekoladowe

Ilość porcji: 5
Czas przygotowania: 20 minut

Składniki

  • 250 g serka Philadelphia Milka
  • 200 g mąki pszennej typ 500
  • 90 g kakao + 30 g
  • 4 g proszku do pieczenia
  • 40 g masła
  • 300 ml mleka
  • 1 jajko (ok. 56 g)
  • 20 ml oleju
  • 100 ml śmietanki kremówki
  • 1 banan

Sposób przygotowania

  1. W kąpieli wodnej roztop masło oraz 125 g serka Philadelphia Milka.
  2. W osobnej misce wymieszaj suche składniki: mąkę pszenną, 90 g kakao i proszek do pieczenia. Do ostudzonego masła z Philadelphii dolej mleka, a następnie dodaj jajko i dokładnie mieszaj trzepaczką. Połącz mokre składniki z suchymi i zmiksuj na gładką masę.
  3. Na gorącej patelni rozgrzej 1/3 oleju i smaż naleśniki. Jeśli chcesz, żeby były jeszcze bardziej puszyste – przykryj je pokrywką na czas smażenia.
  4. W międzyczasie przygotuj sos czekoladowy: wlej śmietankę do małego rondelka i podgrzej. Następnie dodaj pozostały serek Philadelphia Milka oraz kakao i mieszaj do uzyskania jednolitej konsystencji.
  5. Naleśniki polej sosem i udekoruj je kawałkami banana.

Mam ochotę na

Sushi z krewetkami w tempurze
Sushi z krewetkami w tempurze
czas przygotowania: 1 godzina
Sernik jagodowy
Sernik jagodowy
czas przygotowania: 90 minut
Biała kiełbasa z szalotką i serkiem śmietankowym
Biała kiełbasa z szalotką i serkiem śmietankowym
czas przygotowania: 20 minut
Płatki owsiane z pieczarkami i chipsem z szynki parmeńskiej
Płatki owsiane z pieczarkami i chipsem z szynki parmeńskiej
czas przygotowania: 20 minut
Ekspresowy serniczek ze słonym karmelem
Ekspresowy serniczek ze słonym karmelem
czas przygotowania: 20 minut