Strona główna
Przepisy
Produkty
Książki kucharskie
Przelicznik kulinarny
Akcje promocyjne
O marce
Dla profesjonalistów
Konkurs
Strona główna
Przepisy
Produkty
Książki kucharskie
Przelicznik kulinarny
Akcje promocyjne
O marce
Dla profesjonalistów
Konkurs
< Wróć do wszystkich przepisów
Podziel się
Stek z kalafiora
Ilość porcji:
2
Czas przygotowania:
30 minut
Składniki
2 grube plastry kalafiora
3 łyżki masła
2 ząbki czosnku
1 biała cebula
3 łyżki oliwy
1 garść młodego groszku (wyłuskanego)
kilka liści bazylii
kilka gałązek koperku
250 g serka Philadelphia z ziołami
1 szalotka
1 ogórek małosolny
sól i pieprz
Sposób przygotowania
Na dużej patelni rozgrzej masło. Dodaj plastry kalafiora, oprósz solą i pieprzem. Smaż na wolnym ogniu z obu stron na złoty kolor.
W misce połącz serek z drobno posiekaną szalotką i drobno pokrojonym ogórkiem małosolnym.
Na innej patelni rozgrzej oliwę. Dodaj cebulę pokrojoną w piórka oraz drobno posiekany czosnek. Smaż na złoty kolor, dopraw solą i pieprzem.
Na talerze nałóż warstwę przygotowanego serka. Ułóż na niej steki z kalafiora, posyp cebulą z czosnkiem i młodym groszkiem.
Całość obsyp listkami bazylii i gałązkami koperku.
Znajdź podobne dania:
Dania główne
Dyniowate
Strączkowe
Kalafior
Mam ochotę na
Szukaj
Chińskie pierożki dim sum
czas przygotowania: 25 minut
Portugalskie kotleciki z dorsza pastéis de bacalha
czas przygotowania: 40 minut + czas chłodzenia 1 godzina
Pizza z ziemniakami, rozmarynem, guanciale i cebulą
czas przygotowania: 2 godziny
Wiosenna tortilla
czas przygotowania: 10 minut
Kotlety z kurczakiem w stylu azjatyckim i orzechami nerkowca
czas przygotowania: 20 minut