W robocie kuchennym wyrób kruche ciasto z mąki, masła, wody i ½ łyżeczki soli. Gotowe ciasto wyłóż do formy na tartę. Ciasto powinno mieć ok. 1 cm grubości. Odłóż do lodówki na 30 minut.
W tym czasie przygotuj masę z serka i suszonych pomidorów. Użyj blendera. Warzywa umyj i krajaczem (łopatką) do sera pokrój je w paski (o długości ok. 3 cm).
Wyciągnij spód tarty z lodówki. Ponakłuwaj ciasto widelcem. Włóż do nagrzanego do 180 st. piekarnika i piecz ok. 15-20 minut. Po wyjęciu z piekarnika odstaw ciasto do schłodzenia na ok. 20 minut.
Spód tarty posmaruj przygotowaną wcześniej masą z serka i suszonych pomidorów.
Jeden z pasków cukinii zwiń w rulonik. Ułóż go na samym środku spodu. Okręcaj wokół niego kolejne paski warzywne, przeplatając buraka z cukinią. Kiedy ułożysz już w ten sposób całe nadzienie, spryskaj warzywa oliwą w sprayu.
Tartę posyp przyprawami. Piecz w 180 st. przez 45 minut. Podawaj na ciepło lub zimno.