Zagotuj wodę w garnku i umieść w nim patisony. Gotuj przez 20 minut.
W tym czasie nagrzej piekarnik do 200°C oraz przygotuj farsz.
Pokrojone w kosteczkę plastry boczku podsmaż na rozgrzanej patelni. Skwarki przełóż na ręcznik papierowy. Na wytopionym z boczku tłuszczu smaż przez 10 minut drobno siekane mięso mielone oraz cynamon, kmin, paprykę wędzoną, pieprz cayenne, sos Worcestershire, wyciśnięty czosnek i starty imbir.
W międzyczasie zagotuj w garnuszku bulion z ryżem.
Na patelnię z mięsem wrzuć pokrojoną w kosteczkę dynię, posiekaną nać selera i kukurydzę, a po 5 minutach dodaj ugotowany ryż.
Zdejmij patelnię z gazu i wymieszaj farsz z serkiem Philadelphia Original, skwarkami, solą i pieprzem.
Ugotowanym patisonom odetnij wierzchy i wydrąż środki. Napełnij je farszem, a następnie wstaw w żaroodpornym naczyniu do piekarnika na 20 minut.