Spaghetti z kremowym pesto

Ilość porcji: 2
Czas przygotowania: 20 minut

Składniki

  • 125 g serka Philadelphia Light
  • 2 łyżki startego parmezanu
  • 250 g makaronu spaghetti
  • 4 łyżki orzeszków ziemnych
  • 5 łyżek oliwy extra vergine
  • 2 łyżki oliwy truflowej
  • 1 pęczek bazylii
  • sól, pieprz do smaku

Sposób przygotowania

1. Opłucz bazylię i przełóż do blendera (kilka listków zostaw do dekoracji). W kielichu blendera umieść również: orzeszki, starty parmezan oraz oliwę. Składniki pesto dokładnie zmiksuj. 

2. Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu, a następnie odcedź. Do garnka z makaronem dodaj pesto oraz 50 g serka Philadelphia Light. Całość dokładnie wymieszaj. Dopraw do smaku solą i pieprzem.

3. Spaghetti podawaj udekorowane listkami bazylii, pozostałym serkiem Philadelphia i skropione oliwą truflową. 

Mam ochotę na

Stek z polędwicy wołowej
Stek z polędwicy wołowej
czas przygotowania: 30 minut
Arancini
Arancini
czas przygotowania: 30 minut
Carpaccio z buraka
Carpaccio z buraka
czas przygotowania: 20 minut
Muszle z polędwiczkami orientalnymi
Muszle z polędwiczkami orientalnymi
czas przygotowania: 30 minut
Panierowane paluszki z tofu
Panierowane paluszki z tofu
czas przygotowania: 25 minut