Tost z konfiturą z borówki i ze świeżymi borówkami

Ilość porcji: 2
Czas przygotowania: 30 minut

Składniki

  • 200 g świeżych borówek
  • 1 garść świeżych borówek (do dekoracji)
  • 1 szczypta soli
  • 1 łyżeczka cukru brązowego
  • 2 grube kromki chleba tostowego lub chałki
  • 1 łyżeczka masła
  • 125 g serka Philadelphia Original

Sposób przygotowania

  1. Na patelni smaż borówki z cukrem i solą do uzyskania konsystencji dżemu. 
  2. Na drugiej patelni rozgrzej masło i na średnim ogniu opiecz tosty na złoty kolor z obu stron. 
  3. Rozsmaruj serek na obu tostach, nałóż konfiturę i posyp połową całych borówek. Drugą połowę borówek poprzecinaj na pół i również posyp nimi tosty. 

Mam ochotę na

Tort naleśnikowy red velvet
Tort naleśnikowy red velvet
czas przygotowania: 2,5 godziny
Zupa z młodej kapusty z purée ziemniaczanym
Zupa z młodej kapusty z purée ziemniaczanym
czas przygotowania: 45 minut
Pasta jajeczna
Pasta jajeczna
czas przygotowania: 15 minut
Naleśniki z ryżem i owocami
Naleśniki z ryżem i owocami
czas przygotowania: 40 minut
Zupa krem z topinamburu
Zupa krem z topinamburu
czas przygotowania: 50 minut