Strona główna
Przepisy
Produkty
Książki kucharskie
Przelicznik kulinarny
Akcje promocyjne
O marce
Dla profesjonalistów
Strona główna
Przepisy
Produkty
Książki kucharskie
Przelicznik kulinarny
Akcje promocyjne
O marce
Dla profesjonalistów
< Wróć do wszystkich przepisów
Podziel się
Tost z konfiturą z borówki i ze świeżymi borówkami
Ilość porcji:
2
Czas przygotowania:
30 minut
Składniki
200 g świeżych borówek
1 garść świeżych borówek (do dekoracji)
1 szczypta soli
1 łyżeczka cukru brązowego
2 grube kromki chleba tostowego lub chałki
1 łyżeczka masła
125 g serka Philadelphia Original
Sposób przygotowania
Na patelni smaż borówki z cukrem i solą do uzyskania konsystencji dżemu.
Na drugiej patelni rozgrzej masło i na średnim ogniu opiecz tosty na złoty kolor z obu stron.
Rozsmaruj serek na obu tostach, nałóż konfiturę i posyp połową całych borówek. Drugą połowę borówek poprzecinaj na pół i również posyp nimi tosty.
Znajdź podobne dania:
Philadelphia Original
Jagodowe
Nabiał
Owoce
Desery i wypieki
Mam ochotę na
Szukaj
Tort naleśnikowy red velvet
czas przygotowania: 2,5 godziny
Zupa z młodej kapusty z purée ziemniaczanym
czas przygotowania: 45 minut
Pasta jajeczna
czas przygotowania: 15 minut
Naleśniki z ryżem i owocami
czas przygotowania: 40 minut
Zupa krem z topinamburu
czas przygotowania: 50 minut