Sernik ze skórką z cytryny i limonki

Ilość porcji: 10
Czas przygotowania: 30 minut + czas chłodzenia4 godziny

Składniki

  • 150 g kruszonki z herbatników
  • 50 g niesolonego stopionego masła
  • 5 listków żelatyny
  • 275 ml śmietany do ubijania
  • 280 g serka Philadelphia Original
  • 100 g cukru pudru
  • delikatnie starta skórka z dwóch limonek
  • delikatnie starta skórka i sok z dwóch małych cytryn

Sposób przygotowania

  1. Do przygotowania spodu.
    Połącz kruszonkę z biszkoptów z masłem. Wyłóż do foremki o średnicy 20 cm. Schłodź.
  2. Do przygotowania masy.
    Namocz listki żelatyny z miseczce z zimną wodą aż zmięknie, a następnie odsącz wodę. W międzyczasie podgrzej 75 ml śmietany. Dodaj żelatynę i wymieszaj wszystko. Resztę śmietany ubij i wymieszaj z serkiem Philadelphia. Połącz składniki. Wyłóż masę na spód i wygładź powierzchnię. Odstaw do schłodzenia na 4 godziny.
    Jeśli lubisz serwuj udekorowane z większą ilością cytryny I skórki limonki.
  3. Do przygotowania dekoracji.
    Udekoruj odrobiną skórki limonkowej i cytrynowej.

Mam ochotę na

Pasta awokado
Pasta awokado
czas przygotowania: 10 minut
Tajska zupa kokosowa
Tajska zupa kokosowa
czas przygotowania: 30 minut
Sernik japoński
Sernik japoński
czas przygotowania: 70 minut
Túrós rétes (strudel węgierski)
Túrós rétes (strudel węgierski)
czas przygotowania: 15 minut + czas pieczenia
Gofry proteinowe z pieczoną dynią
Gofry proteinowe z pieczoną dynią
czas przygotowania: 35 minut