Czas przygotowania:
30 minut + czas chłodzenia4 godziny
Składniki
150 g kruszonki z herbatników
50 g niesolonego stopionego masła
5 listków żelatyny
275 ml śmietany do ubijania
280 g serka Philadelphia Original
100 g cukru pudru
delikatnie starta skórka z dwóch limonek
delikatnie starta skórka i sok z dwóch małych cytryn
Sposób przygotowania
Do przygotowania spodu. Połącz kruszonkę z biszkoptów z masłem. Wyłóż do foremki o średnicy 20 cm. Schłodź.
Do przygotowania masy. Namocz listki żelatyny z miseczce z zimną wodą aż zmięknie, a następnie odsącz wodę. W międzyczasie podgrzej 75 ml śmietany. Dodaj żelatynę i wymieszaj wszystko. Resztę śmietany ubij i wymieszaj z serkiem Philadelphia. Połącz składniki. Wyłóż masę na spód i wygładź powierzchnię. Odstaw do schłodzenia na 4 godziny. Jeśli lubisz serwuj udekorowane z większą ilością cytryny I skórki limonki.
Do przygotowania dekoracji. Udekoruj odrobiną skórki limonkowej i cytrynowej.