Pieczarki Portobello z jajkami przepiórczymi

Ilość porcji: 5
Czas przygotowania: 40 minut

Składniki

  • 150 g serka Philadelphia Light
  • 5 dużych pieczarek Portobello (kapelusze)
  • 15 jajek przepiórczych
  • 12 g mąki ziemniaczanej
  • 3 g listków świeżej szałwii
  • 3 g startej skórki z cytryny
  • 3 g drobno pokrojonego szczypiorku
  • 1 g soli gruboziarnistej
  • 1 g pieprzu
  • 2 ml oliwy

Sposób przygotowania

  1. Nagrzej piekarnik do 200 stopni Celsjusza. Umyj dokładnie kapelusze pieczarek Portobello. Formę lub blachę posmaruj oliwą i wstaw pieczarki na 10 minut do piekarnika.
  2. W między czasie wymieszaj dokładnie serek Philadelphia z mąką ziemniaczaną, posiekanymi listkami szałwii, startą skórką z cytryny, solą i pieprzem.
  3. Wyjmij pieczarki z piekarnika, napełnij przygotowanym farszem i wbij po 3 jajka do każdej pieczarki (najlepiej najpierw przygotować małe wgłębienia w farszu).
  4. Umieść faszerowane pieczarki ponownie w piekarniku i piecz kolejne 10 minut. Po wyjęciu z piekarnika posyp szczypiorkiem.

Mam ochotę na

Owsianka
Owsianka
czas przygotowania: 10 minut
Kotleciki jagnięce z dipem à la tzatziki
Kotleciki jagnięce z dipem à la tzatziki
czas przygotowania: 15 minut
Ramen z imbirową wołowiną
Ramen z imbirową wołowiną
czas przygotowania: 7 godzin
Bajgle śniadaniowe
Bajgle śniadaniowe
czas przygotowania: 15 minut
Pumpernikiel z serkiem i karmelizowanymi brzoskwiniami
Pumpernikiel z serkiem i karmelizowanymi brzoskwiniami
czas przygotowania: 15 minut