Czas przygotowania:
35 minut oraz czas schłodzenia
Składniki
350 g serka Philadelphia Original
150 g gęstego jogurtu
300 ml śmietany 30%
4 łyżki cukru pudru
250 ml mleka
25 g żelatyny
1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
60 g czekolady deserowej
czarny barwnik, np. naturalny barwnik z węgla
Sposób przygotowania
Ubij śmietanę z cukrem pudrem za pomocą miksera.
Serek wymieszaj z jogurtem i dodawaj po jednej łyżce do śmietany, nadal ubijając.
Żelatynę zalej mlekiem, odstaw na 5 minut, a następnie lekko podgrzej do rozpuszczenia. Dodaj żelatynę do masy serkowej i wymieszaj.
Masę podziel na dwie nierówne części: 1/3 i 2/3.
Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej i wlej do mniejszej części masy serkowej. Dodaj czarny barwnik i wymieszaj.
Do pozostałej masy serkowej dodaj ekstrakt waniliowy.
Obie masy umieść w osobnych naczyniach z dziubkiem. Do okrągłej formy na ciasto wylewaj na przemian białą i czarną masę (z niewielkiej wysokości, na środek formy).