Sernik z figami

Ilość porcji: 12
Czas przygotowania: 30 minut (+czas chłodzenia)

Składniki

  • 200 g serka Philadelphia Original
  • 800 g twarogu sernikowego
  • 6 łyżek cukru pudru
  • 6 łyżek żelatyny w proszku
  • spód biszkoptowy do ciasta
  • 4-5 fig

Sposób przygotowania

  1. Prostokątne naczynie wyłóż folią spożywczą i wstaw do lodówki.
  2. Twaróg i serek (w pokojowej temperaturze) zmiksuj do uzyskania gładkiej puszystej masy.
  3. W międzyczasie przygotuj żelatynę. Wsyp proszek do garnka i zalej niewielką ilością wody. Odstaw na 5 minut. Następnie pogrzej na niskiej temperaturze do rozpuszczenia. Odstaw do wystygnięcia.
  4. Do zmiksowanych serków dodawaj partiami cukier i dalej miksuj. Pod koniec miksowania wlej żelatynę.
  5. Masę serową wlej do naczynia i odstaw do lodówki na całą noc.
  6. Figi włóż do lodówki.
  7. Rano wyjmij sernik i figi z lodówki. Ułóż sernik na spód biszkoptowy, zdejmij folię. Figi pokrój ostrym nożem i ułóż na wierzchu ciasta.

Mam ochotę na

Babeczki dynie
Babeczki dynie
czas przygotowania: 30 minut + studzenie
Hamburger z sosem ziołowym Phily
Hamburger z sosem ziołowym Phily
czas przygotowania: 30 minut
Ryż na mleku z serkiem Philadelphia, pieczonymi truskawkami, kruszonką i macierzanką cytrynową
Ryż na mleku z serkiem Philadelphia, pieczonymi truskawkami, kruszonką i macierzanką cytrynową
czas przygotowania: 25 minut
Eklery z kremem i kruszonką
Eklery z kremem i kruszonką
czas przygotowania: 90 minut
Pieczeń wieprzowa z morelami
Pieczeń wieprzowa z morelami
czas przygotowania: 160 minut