Masa:
Ciasto
Ponadto:
1. Mąkę, kakao, cukier, pokrojone masło, żółtka i proszek do pieczenia włóż do miski i zagnieć. Ciasto uformuj w kulę, zawiń w folię spożywczą i włóż do lodówki na 30 minut.
2. Oddziel białka od żółtek. Białka ubij na sztywno. W osobnej misce utrzyj żółtka z cukrem pudrem. Następnie dodaj serek Philadelphia Milka, mascarpone i zmiksuj. Dołóż kawę rozpuszczalną oraz proszek budyniowy. Całość dokładnie wymieszaj. Na koniec dodaj pianę z białek i delikatnie połącz z masą.
3. Przygotuj tortownicę o średnicy 20 cm. Dno oraz boki wyłóż papierem do wypieków. Wyjmij ciasto z lodówki, rozwałkuj i wyłóż nim dno foremki. Kolejno nałóż masę serową i wyrównaj wierzch. Tak przygotowane wstaw do piekarnika nagrzanego do 160°C i piecz 50 minut. Gotowy sernik wystudź w piekarniku.
4. Przed podaniem rozsmaruj na wierzchu ciasta serek Philadelphia Milka i udekoruj ziarenkami kawy.