Strona główna
Przepisy
Produkty
Książki kucharskie
Przelicznik kulinarny
Akcje promocyjne
O marce
Dla profesjonalistów
Konkurs
Strona główna
Przepisy
Produkty
Książki kucharskie
Przelicznik kulinarny
Akcje promocyjne
O marce
Dla profesjonalistów
Konkurs
< Wróć do wszystkich przepisów
Podziel się
Sałatka z kaszą bulgur i pieczoną dynią
Ilość porcji:
1
Czas przygotowania:
30 minut
Składniki
100 g kaszy bulgur
2 szklanki dyni (pokrojonej w kostkę)
1 łyżka oleju
1 cebula
1 garść rukoli
½ jabłka
2 łyżki pestek dyni
2 łyżki oliwy
125 g serka Philadelphia ze szczypiorkiem
3 łyżki posiekanego szczypiorku
6 ziarenek czerwonego pieprzu
sól i pieprz
Sos:
2 łyżki oliwy
1 łyżka miodu
3 łyżki soku z cytryny
2 łyżki wody
Sposób przygotowania
Kaszę ugotuj według wskazówek na opakowaniu.
Na patelni rozgrzej olej i usmaż na złoty kolor cebulę pokrojoną w piórka.
Dynię skrop oliwą, dopraw solą i pieprzem, połóż na blachę wyłożoną papierem i piecz przez 15 minut w piekarniku nagrzanym do 200°C (góra-dół).
Kaszę wymieszaj z cebulą i z 2 łyżkami posiekanego szczypiorku, przełóż na półmisek.
Posyp kaszę dynią, pestkami dyni, jabłkiem pokrojonym na cienkie plasterki i rukolą, dołóż kleksy serka.
Wymieszaj składniki sosu i polej nim sałatkę. Oprósz potrawę pozostałym szczypiorkiem i ziarenkami czerwonego pieprzu.
Znajdź podobne dania:
Kasze i ryż
Nabiał
Cytrusy
Philadelphia ze szczypiorkiem
Jabłka
Warzywa
Liściowe
Owoce
Dyniowate
Sałatki
Mam ochotę na
Szukaj
Wiosenna tortilla
czas przygotowania: 10 minut
Faszerowane pomidory
czas przygotowania: 60 minut
Ogon bobra
czas przygotowania: 35 minut + 1 godz. wyrastania
Spaghetti z kremowym pesto
czas przygotowania: 20 minut
Faszerowane muszle conchiglioni
czas przygotowania: 20 minut