Pstrąg z pomarańczami w ziołowym pesto

Ilość porcji: 2
Czas przygotowania: 40 minut

Składniki

Pesto:

  • 1 pęczek pietruszki
  • 1 pęczek szczypiorku
  • ½ szklanki oleju roślinnego
  • 3 ząbki czosnku
  • sól i pieprz
  • 1 bagietka
  • 125 g serka Philadelphia Original
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 pstrągi
  • 1 pomarańcza6 gałązek tymianku
  • 4 łyżki pesto
  • 4 dymki
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania

  1. Wszystkie składniki na pesto umieść w blenderze kielichowym i zmiksuj na gładką masę.
  2. Pstrągi natnij z jednej strony, oprósz dokładnie solą i pieprzem. Do środka każdego pstrąga włóż kilka plastrów pomarańczy, 3 gałązki tymianku i 2 dymki. Wierzch posmaruj pesto.
  3. Ryby grilluj z obu stron, przez około 8 minut z każdej strony.
  4. Bagietkę pokrój w centymetrowe kromki i zgrilluj z obu stron na złoty kolor.
  5. Ryby wyłóż na talerze, serek wymieszaj z czosnkiem przeciśniętym przez praskę i posmaruj kromki bagietki.

Mam ochotę na

Zielona sałatka
Zielona sałatka
czas przygotowania: 15 minut
Rurki z kremem waniliowym
Rurki z kremem waniliowym
czas przygotowania: 40 minut
Tarta z owocami
Tarta z owocami
czas przygotowania: 2 godziny
Biskwity z kremem i truskawkami
Biskwity z kremem i truskawkami
czas przygotowania: 40 minut
Faszerowane muszle conchiglioni
Faszerowane muszle conchiglioni
czas przygotowania: 20 minut