Rurki z kremem waniliowym

Ilość porcji: 6
Czas przygotowania: 40 minut

Składniki

  • 500 g ciasta francuskiego
  • 125 g serka Philadelphia Original
  • 100 g śmietany kremówki
  • 3 łyżki cukru pudru
  • 2 cm laski wanilii
  • 1 łyżeczka soku z limonki
  • masło do posmarowania foremek

Sposób przygotowania

1. CIASTO:
Foremki do rurek posmaruj masłem. Rozwałkowane ciasto francuskie pokrój na paski o szerokości 2 cm. Nawiń je na foremki (od węższej strony), w taki sposób, aby kolejne warstwy na siebie nachodziły. Piecz w temperaturze 190 st. C przez około 15-20 minut.
Zdejmij ciasto z foremek i pozostaw do ostygnięcia.

2. KREM:
Kawałek laski wanilii przekrój wzdłuż i wyskrob środek. Zmiksuj serek z wanilią i sokiem z limonki. W osobnym naczyniu ubij schłodzoną śmietanę z cukrem pudrem i dodaj ją do zmiksowanej masy serkowej.

3. Rurki napełnij kremem. Podawaj z ulubionymi owocami.

Mam ochotę na

Kanapka katsu sando
Kanapka katsu sando
czas przygotowania: 30 minut
Pudding z tapioki
Pudding z tapioki
czas przygotowania: 30 minut
Papryka faszerowana a’la rocoto relleno
Papryka faszerowana a’la rocoto relleno
czas przygotowania: 25 minut + czas pieczenia 40 minut
Makaron ze szparagami i boczniakami
Makaron ze szparagami i boczniakami
czas przygotowania: 45 minut
Pierogi à la karelskie
Pierogi à la karelskie
czas przygotowania: 60 minut + czas pieczenia