Strona główna
Przepisy
Produkty
Książki kucharskie
Przelicznik kulinarny
Akcje promocyjne
O marce
Dla profesjonalistów
Strona główna
Przepisy
Produkty
Książki kucharskie
Przelicznik kulinarny
Akcje promocyjne
O marce
Dla profesjonalistów
< Wróć do wszystkich przepisów
Podziel się
Podudzia z kurczaka z warzywami
Ilość porcji:
2
Czas przygotowania:
60 minut
Składniki
4 podudzia z kurczaka
1 ząbek czosnku
sól i pieprz
1 łyżeczka słodkiej papryki
1 szklanka śmietanki 30 %
2 łyżki serka Philadelphia z ziołami
¾ szklanki mrożonego groszku
1 mała cukinia
125 serka Philadelphia z ziołami
3 łyżki listków natki pietruszki
kilka gałązek koperku
2 łyżeczki serka Philadelphia z ziołami
Sposób przygotowania
Podudzia dopraw, solą, pieprzem i papryką czerwoną, natrzyj przeciśniętym przez praskę ząbkiem czosnku.
Wstaw w naczyniu żaroodpornym do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, termoobieg.
Po 30 minutach zalej śmietanką wymieszaną z serkiem.
Zasyp groszkiem i cukinią pokrojoną w półkrążki.
Piecz 20 minut. Wierzch udekoruj kleksami serka i ziołami.
Znajdź podobne dania:
Nabiał
Philadelphia z ziołami
Mięso
Cebulowe
Warzywa
Liściowe
Drób
Dania główne
Strączkowe
Mam ochotę na
Szukaj
Sałatka z soczewicą
czas przygotowania: 25 minut
Strucla serowa
czas przygotowania: 150 minut
Tarta jabłkowo-gruszkowa
czas przygotowania: 120 minut
Nachosy z serkiem Philadelphia
czas przygotowania: 20 minut
Tort różany
czas przygotowania: 1 godzina 30 minut + czas studzenia ciasta