Podudzia z kurczaka z warzywami

Ilość porcji: 2
Czas przygotowania: 60 minut

Składniki

  • 4 podudzia z kurczaka
  • 1 ząbek czosnku
  • sól i pieprz
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • 1 szklanka śmietanki 30 %
  • 2 łyżki serka Philadelphia z ziołami
  • ¾ szklanki mrożonego groszku
  • 1 mała cukinia
  • 125 serka Philadelphia z ziołami
  • 3 łyżki listków natki pietruszki
  • kilka gałązek koperku
  • 2 łyżeczki serka Philadelphia z ziołami

Sposób przygotowania

  1. Podudzia dopraw, solą, pieprzem i papryką czerwoną, natrzyj przeciśniętym przez praskę ząbkiem czosnku.
  2. Wstaw w naczyniu żaroodpornym do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, termoobieg.
  3. Po 30 minutach zalej śmietanką wymieszaną z serkiem.
  4. Zasyp groszkiem i cukinią pokrojoną w półkrążki.
  5. Piecz 20 minut. Wierzch udekoruj kleksami serka i ziołami.

Mam ochotę na

Tost francuski z czekoladowym serkiem i rabarbarem
Tost francuski z czekoladowym serkiem i rabarbarem
czas przygotowania: 20 minut
Tuńczyk z pieczonymi brokułami
Tuńczyk z pieczonymi brokułami
czas przygotowania: 10 minut
Granola cups z jadalnymi kwiatami
Granola cups z jadalnymi kwiatami
czas przygotowania: 40 minut
Pumpernikiel z serkiem i karmelizowanymi brzoskwiniami
Pumpernikiel z serkiem i karmelizowanymi brzoskwiniami
czas przygotowania: 15 minut
Muffinki świąteczne
Muffinki świąteczne
czas przygotowania: 60 minut