1. Rozgrzej piekarnik do 100°C, a blaszkę wyłóż papierem do wypieków.
2. Białka umieść w misie miksera i ubij na sztywno ze szczyptą soli. Następnie, nie przerywając ubijania, stopniowo dodawaj po 1 łyżce cukru. Dosyp mąkę ziemniaczaną i wlej sok z cytryny. Całość ubijaj jeszcze przez 3-4 minuty.
3. Przełóż masę bezową do rękawa cukierniczego z końcówką w kształcie gwiazdy. Wyciśnij na wyłożonej papierem blaszce 8 jednakowych bezowych gniazdek (w kształcie kółka z rantem). Wstaw blaszkę do piekarnika i susz bezy przez 90 minut. Gotowe wypieki wystudź.
4. Obrane kiwi pokrój na małe cząstki. Winogrona opłucz i potnij w grube plasterki. Ananasa obierz, wykrój i usuń włóknisty środek. Odetnij jeden plaster ananasa i pokrój na mniejsze kawałki.
5. Serek Philadelphia Milka przełóż do rękawa cukierniczego z końcówką w kształcie gwiazdki i udekoruj każdą bezę. Bezowe gniazdka podawaj przystrojone kawałkami owoców i listkami mięty.