Masa:
Polewa:
1. Rozgrzej piekarnik do 175 stopni C (góra/dół). Wszystkie składniki na masę zblenduj ręcznie lub w malakserze na gładką masę. Powinna być mniej zbita od konsystencji marcepanu.
2. Ciasto pokrój na 12 wydłużonych trójkątów. Na szerszej części trójkąta rozsmaruj czubatą łyżeczkę gotowej masy. Chwyć za najkrótszy bok i zwiń do uzyskania rulonika.
3. Rogaliki piecz na blasze wyłożonej papierem do pieczenia przez 11-13 minut lub do zarumienienia.
4. Kiedy rogaliki będą się już piekły, przygotuj polewę czekoladową. W małym rondelku rozgrzej masło i rozpuść w nim dokładnie cukier. Dodaj kakao i mieszaj aż do uzyskania gładkiej konsystencji.
5. Na suchej patelni upraż płatki migdałów na złoty kolor. Ostudzone rogaliki polej czekoladą i posyp migdałami.