4 kromki chleba żytniego z dodatkiem ziaren słonecznika
Barwniki do serka:
1 łyżeczka spiruliny (algi morskie suszone)
1 łyżeczka kurkumy
1 łyżka gotowanego startego buraczka
Dodatki warzywne do kanapek:
plasterki pomidorów
plasterki ogórków
nasiona dyni i słonecznika
liście buraka
kiełki
Sposób przygotowania
Pokrój 4 kromki chleba.
Przygotuj kolorowe pasty z serka Philadelphia. Wymieszaj ¼ serka z łyżką gotowanego startego buraka, ¼ serka z łyżeczką spiruliny i ¼ serka z łyżeczką kurkumy. Na jedną porcję zostaw naturalny serek.
Posmaruj grubo każdą z 3 kromek jedną z kolorowych past, a ostatnią kanapkę serkiem bez dodatków.
Na kanapkach ułóż plasterki warzyw, kiełki, nasiona i udekoruj listkami.