Zupa szczawiowa:
• 500 ml bulionu warzywnego lub drobiowego
• 200 g świeżego szczawiu
• 1 cebula
• 2 ząbki czosnku
• 1 łyżka masła
• 125 g serka Philadelphia Original
• 1 łyżeczka miodu
• Sól i pieprz do smaku
Smażone ziemniaczki:
• 300 g ziemniaków (najlepiej sałatkowych)
• 1 łyżka oliwy z oliwek
• 1/2 łyżeczki soli
• 1/2 łyżeczki pieprzu
• 1/2 łyżeczki wędzonej papryki
Chrupiąca szynka parmeńska:
• 4 plastry szynki parmeńskiej
Do podania:
• 2 łyżki serka Philadelphia (opcjonalnie, do dekoracji)
• 1 łyżka posiekanego koperku
Zupa szczawiowa:
Smażone ziemniaczki:
Chrupiąca szynka parmeńska:
Do podania: