Philly cheesesteak

Ilość porcji: 2
Czas przygotowania: 30 minut

Składniki

  • 2 średnie bagietki
  • 2 łyżki oleju roślinnego
  • 300 g steka z antrykotu
  • 2 łyżki masła
  • 2 małe cebule
  • 250 g serka Philadelphia Original
  • sól
  • grubo mielony pieprz

Sos serowy:

  • 100 g sera cheddar
  • 50 g sera parmezan
  • 2 łyżki serka Philadelphia Original
  • 50 ml śmietanki 36%

Sposób przygotowania

  1. Stek pokrój w cienkie plasterki. Na patelni z grubym dnem rozgrzej olej. Na rozgrzany olej wrzuć kawałki mięsa i smaż przez 5 minut, co chwilę mieszając. Na koniec dopraw solą i pieprzem. Mięso przełóż do miski.
  2. Na tej samej patelni rozpuść masło, wrzuć cebulę pokrojoną w piórka, posól i smaż 7 minut. Przełóż do miski z usmażonym mięsem i wymieszaj.
  3. Wszystkie składniki sosu przełóż do rondelka i rozpuść na małym ogniu, co chwilę mieszając.
  4. Bagietki przekrój wzdłuż, nie przecinając jednego boku. Dół bagietek wysmaruj serkiem, nałóż stek z cebulą i polej całość sosem, a następnie przykryj górną częścią pieczywa.

Mam ochotę na

Ciasteczka z serkiem Philadelphia
Ciasteczka z serkiem Philadelphia
czas przygotowania: 120 minut
Tarta jabłkowo-gruszkowa
Tarta jabłkowo-gruszkowa
czas przygotowania: 120 minut
Sałatka nicejska
Sałatka nicejska
czas przygotowania: 20 minut
Mazurek czekoladowy
Mazurek czekoladowy
czas przygotowania: 120 minut
Deser czekoladowy
Deser czekoladowy
czas przygotowania: 75 minut