Pasta z wędzonego pstrąga

Ilość porcji: 3
Czas przygotowania: 20 minut

Składniki

  • 120 g wędzonego pstrąga
  • 70 g serka Philadelphia ze szczypiorkiem
  • ½ cebuli
  • 1 ogórek kiszony
  • 1 łyżeczka musztardy
  • pieprz
  • opcjonalnie – kiełki rzodkiewki, rzodkiewka,
    rukola

Sposób przygotowania

  1. Ogórka kiszonego i cebulę kroimy w drobną kostkę i przekładamy do miseczki. W blenderze miksujemy pstrąga z serkiem Philadelphia ze szczypiorkiem i musztardą, a następnie uzyskaną masę mieszamy z ogórkiem i cebulą. Doprawiamy pieprzem.
  2. Pastę podajemy na świeżym chlebie razowym. Dekorujemy ją kiełkami rzodkiewki lub drobno pokrojoną rzodkiewką albo rukolą.

Mam ochotę na

Spanakopita
Spanakopita
czas przygotowania: 40 minut
Kotleciki jaglane z dipem serkowo-cytrynowym
Kotleciki jaglane z dipem serkowo-cytrynowym
czas przygotowania: 40 minut
Kasza manna z pieczonymi winogronami
Kasza manna z pieczonymi winogronami
czas przygotowania: 30 minut
Lava cake – fondant czekoladowy
Lava cake – fondant czekoladowy
czas przygotowania: 30 minut
Tarta na słodko
Tarta na słodko
czas przygotowania: 60 minut + czas pieczenia i oczekiwania