Pasta z wędzonego pstrąga

Ilość porcji: 3
Czas przygotowania: 20 minut

Składniki

  • 120 g wędzonego pstrąga
  • 70 g serka Philadelphia ze szczypiorkiem
  • ½ cebuli
  • 1 ogórek kiszony
  • 1 łyżeczka musztardy
  • pieprz
  • opcjonalnie – kiełki rzodkiewki, rzodkiewka,
    rukola

Sposób przygotowania

  1. Ogórka kiszonego i cebulę kroimy w drobną kostkę i przekładamy do miseczki. W blenderze miksujemy pstrąga z serkiem Philadelphia ze szczypiorkiem i musztardą, a następnie uzyskaną masę mieszamy z ogórkiem i cebulą. Doprawiamy pieprzem.
  2. Pastę podajemy na świeżym chlebie razowym. Dekorujemy ją kiełkami rzodkiewki lub drobno pokrojoną rzodkiewką albo rukolą.

Mam ochotę na

Sałatka z kaszą bulgur i pieczoną dynią
Sałatka z kaszą bulgur i pieczoną dynią
czas przygotowania: 30 minut
Sernik nowojorski z kremowym serkiem
Sernik nowojorski z kremowym serkiem
czas przygotowania: 30 minut + 75 minut pieczenia + czas studzenia
Ryż na mleku z serkiem Philadelphia, pieczonymi truskawkami, kruszonką i macierzanką cytrynową
Ryż na mleku z serkiem Philadelphia, pieczonymi truskawkami, kruszonką i macierzanką cytrynową
czas przygotowania: 25 minut
Pieczony bakłażan z farszem z czerwonej soczewicy
Pieczony bakłażan z farszem z czerwonej soczewicy
czas przygotowania: 70 minut
Ciastka „jajka sadzone”
Ciastka „jajka sadzone”
czas przygotowania: 40 minut + 1 godzina chłodzenia ciasta