Pasta jajeczna

Ilość porcji: 8
Czas przygotowania: 15 minut

Składniki

  • 75 g serka Philadelphia Light
  • 5 jajek kl. L
  • 1 g przyprawy curry
  • 5 g musztardy
  • 3 ml soku z cytryny
  • 1 g skórki z cytryny
  • 5 g drobno pokrojonego szczypiorku
  • 2 g nasion czarnuszki
  • 24 g kiełków (rzeżuchy lub lucerny)
  • 1 g soli

Sposób przygotowania

  1. Zagotuj wodę na jajka i dodaj łyżeczkę sody oczyszczonej. Włóż do garnka jajka i gotuj przez 10 minut.
  2. Po odcedzeniu zalej zimną wodą i obierz. W misce umieść serek Philadelphia Light, jajka, curry, musztardę, sok i skórkę z cytryny oraz sól. Zmiksuj na gładką masę.
  3. Posyp szczypiorkiem, czarnuszką i ułóż na wierzchu kiełki.

Mam ochotę na

Sernik wiedeński
Sernik wiedeński
czas przygotowania: 120 minut
Halibut w sosie cytrynowym z serkiem Philadelphia Light
Halibut w sosie cytrynowym z serkiem Philadelphia Light
czas przygotowania: 30 minut
Souvlaki
Souvlaki
czas przygotowania: 35 minut + czas chłodzenia
Kotleciki jaglane z dipem serkowo-cytrynowym
Kotleciki jaglane z dipem serkowo-cytrynowym
czas przygotowania: 40 minut
Trdelník
Trdelník
czas przygotowania: 35 minut + czas oczekiwania i pieczenia