Pascha różana

Ilość porcji: 10
Czas przygotowania: 120 minut

Składniki

  • 1,5 kg serka Philadelphia Original
  • 150 g cukru drobnego
  • 45 ml wody różanej
  • 15 g suszonych płatków róży
  • 32 g żelatyny
  • 8 g cukru wanilinowego
  • 60 g rodzynek
  • 30 g płatków migdałowych

Sposób przygotowania

  1. Miskę w preferowanym kształcie wyłóż gazą.
  2. Wymieszaj serek Philadelphia z cukrem, wodą różaną, rodzynkami oraz płatkami róży.
  3. Żelatynę rozpuść w 80 ml gorącej wody i po ostudzeniu wlej wąskim strumieniem do masy serowej, cały czas mieszając. Przelej masę do miski z gazą i odstaw do lodówki na co najmniej 1,5 h.
  4. Po wyjęciu z lodówki, przełóż na talerz i posyp brzegi płatkami migdałów.

Mam ochotę na

Rurki z kremem waniliowym
Rurki z kremem waniliowym
czas przygotowania: 40 minut
Ciasto blondie z malinami
Ciasto blondie z malinami
czas przygotowania: 60 minut
Makaron Verdi z krewetkami w kremowym cytrynowym sosie
Makaron Verdi z krewetkami w kremowym cytrynowym sosie
czas przygotowania: 25 minut
Bezglutenowe naleśniki z sokiem z buraka i serkiem Phily
Bezglutenowe naleśniki z sokiem z buraka i serkiem Phily
czas przygotowania: 40 minut
Ciasteczka dla Mikołaja
Ciasteczka dla Mikołaja
czas przygotowania: 90 minut