Strona główna
Przepisy
Produkty
Książki kucharskie
Przelicznik kulinarny
Akcje promocyjne
O marce
Dla profesjonalistów
Strona główna
Przepisy
Produkty
Książki kucharskie
Przelicznik kulinarny
Akcje promocyjne
O marce
Dla profesjonalistów
< Wróć do wszystkich przepisów
Podziel się
Ciasto blondie z malinami
Ilość porcji: 12
Czas przygotowania:
60 minut
Składniki
150 g
masła
¾
szklanki drobnego cukru do wypieków
3
jajka
skórka otarta z 2 cytryn
2
łyżki soku z cytryny
1
łyżka serka Philadelphia Light
160 g
mąki pszennej
125 g
serka Philadelphia Light
1
łyżka cukru wanilinowego
250 g
malin
Sposób przygotowania
W misie miksera umieść masło i drobny cukier. Utrzyj do powstania jasnej i puszystej masy.
Wbij jajka, jedno po drugim, ucierając po każdym dodaniu do dokładnego połączenia się składników.
Dodaj skórkę cytrynową, sok z cytryny i łyżkę serka, zmiksuj.
Wsyp mąkę pszenną, wymieszaj, aż składniki się połączą.
Formę o wymiarach 28 x 18 cm wyłóż papierem do pieczenia. Przełóż ciasto do formy.
Piecz w temperaturze 150°C przez 25 minut lub do tzw. suchego patyczka.
Pozostaw do wystudzenia. Serek połącz z cukrem wanilinowym i udekoruj kleksami kawałki ciasta, ozdób malinami.
Znajdź podobne dania:
Jagodowe
Philadelphia Light
Nabiał
Cytrusy
Owoce
Desery i wypieki
Ciasta i torty
Jajka
Mam ochotę na
Szukaj
Rolada truskawkowa
czas przygotowania: 35 minut (+ czas chłodzenia)
Souvlaki
czas przygotowania: 35 minut + czas chłodzenia
Kolorowe kanapki
czas przygotowania: 15 minut
Sernik z owocami jagodowymi
czas przygotowania: 20 minut
Kotleciki jagnięce z dipem à la tzatziki
czas przygotowania: 15 minut