Makaron Verdi z krewetkami w kremowym cytrynowym sosie
Ilość porcji: 2
Czas przygotowania:
25 minut
Składniki
250 g makaronu Verdi ze szpinakiem
200 g krewetek z ogonkami
75 g serka Philadelphia Original
50 ml mleka
łyżka masła
czosnek
duża szczypta cukru brązowego
50 g cebuli
łyżka soku z cytryny
rozmaryn
pieprz cytrynowy
Sposób przygotowania
Cebulę obierz i pokrój w cieńkie krążki. Sparz je w 500 ml wody. Wymieszaj w misce ocet winny i cukier. Dodaj do nich osuszone krążki cebuli. Przypraw wszystko solą i pieprzem i odstaw na godzinę.
Pstrąga pokrój na kawałki. Talarki pumpernikla posmaruj serkiem Philadelphia. Połóż na nie cebulę zamarynowaną w occie winnym i cukrz oraz rybę. Całość udekoruj trybulą.