Owsianka:
• 100 g płatków owsianych górskich
• 300 ml mleka lub napoju roślinnego
• 125 g serka Philadelphia Original
• 1 łyżka miodu lub syropu klonowego (opcjonalnie)
Do podania:
• 4 łyżeczki serka Philadelphia Milka
• 4 borówki
• 2 plasterki banana
• 1 świeża figa
• 4 plastry melona
Owsianka:
1. W garnku zagotuj mleko.
2. Dodaj płatki owsiane i gotuj przez 4–5 minut, aż zmiękną i wchłoną płyn.
3. Odstaw na bok i dodaj 125 g serka śmietankowego. Wymieszaj, aż masa stanie się gładka i kremowa. Możesz dosłodzić do smaku, jeśli chcesz.
Podanie:
1. Rozłóż owsiankę do dwóch misek i udekoruj, żeby wyglądały jak uśmiechnięte stworki.
2. Na każdej porcji zrób oczy z 2 łyżeczek serka czekoladowego, a na środek dodaj borówki jako źrenice.
3. Pośrodku połóż plasterek banana jako nos.
4. Zrób uśmiechnięte usta z plastra melona, na którym ułóż ćwiartkę lub połówkę figi.
5. Z przyciętych w trójkąty kawałków melona zrób spiczaste rogi na górze.