6 szparagów (bez zdrewniałych końcówek), pokrojonych na małe kawałki
50 g orzeszków ziemnych
3 łyżki posiekanej kolendry
1 łyżka pasty miso
2 łyżki sosu sojowego
1 łyżka sosu rybnego
2 łyżki serka Philadelphia ziołowego
sól i pieprz do smaku
2 łyżeczki serka Philadelphia ziołowego
Sposób przygotowania
Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu i odcedź.
W woku rozgrzej olej, wrzuć starty imbir, czosnek pokrojony w plasterki, szalotkę pokrojoną w kostkę i orzeszki ziemne. Smaż przez 2 minuty.
Dodaj boczniaki i smaż przez 10 minut, aż będą złociste i miękkie.
Dodaj pokrojone szparagi i smaż przez 3 minuty.
Dodaj pastę miso, sos sojowy, sos rybny i 2 łyżki serka Philadelphia ziołowego. W razie potrzeby podlej wodą, aby uzyskać odpowiednią konsystencję sosu.
Dodaj ugotowany makaron i dokładnie wymieszaj, aby składniki się połączyły. Dopraw solą i pieprzem do smaku.
Podawaj makaron posypany posiekaną kolendrą i udekorowany kleksem serka Philadelphia.