Bajgiel z łososiem

Ilość porcji: 2
Czas przygotowania: 10 minut

Składniki

  • 2 bajgle
  • 125 g serka Philadelphia ze szczypiorkiem
  • 4 liście sałaty masłowej
  • 4 plastry łososia wędzonego na surowo
  • 8 plastrów zielonego ogórka
  • kilka gałązek koperku

Sposób przygotowania

  1. Bajgle przekrój wzdłuż i posmaruj serkiem.
  2. Na dolnych częściach bajgli poukładaj po 2 liście sałaty masłowej, po 2 plastry łososia, po 4 plastry ogórka, a następnie posyp gałązkami koperku.
  3. Każdą porcję przykryj wierzchnią częścią bajgla.

Mam ochotę na

Carpaccio z gruszki z szynką parmeńską
Carpaccio z gruszki z szynką parmeńską
czas przygotowania: 10 minut
Zielone pierogi à la uszka
Zielone pierogi à la uszka
czas przygotowania: 75 minut
Pizza z ziemniakami, rozmarynem, guanciale i cebulą
Pizza z ziemniakami, rozmarynem, guanciale i cebulą
czas przygotowania: 2 godziny
Ciastka „jajka sadzone”
Ciastka „jajka sadzone”
czas przygotowania: 40 minut + 1 godzina chłodzenia ciasta
Fiadone
Fiadone
czas przygotowania: 1 godzina i 8 godzin chłodzenia w lodówce