Ugotuj makaron soba zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odcedź i odstaw.
Rozgrzej 1 łyżkę oleju na patelni i dodaj pokrojoną pierś z kurczaka. Smaż przez około 5-7 minut, aż mięso będzie złociste. Przełóż na talerz i odstaw.
Na tej samej patelni rozgrzej drugą łyżkę oleju. Dodaj cebulę, czosnek i starty imbir. Smaż przez około 2 minuty, aż cebula się zeszkli.
Dorzuć paprykę i kapustę pekińską, smaż kolejne 3-4 minuty, aż warzywa lekko zmiękną.
Wlej mleczko kokosowe na patelnię i doprowadź do delikatnego wrzenia. Dodaj 100 g serka i mieszaj, aż rozpuści się w sosie i utworzy kremową konsystencję.
Dopraw sokiem z limonki, solą, pieprzem, a jeśli lubisz ostrzejszy smak, również płatkami chili.
Wrzuć usmażonego kurczaka i ugotowany makaron soba na patelnię z sosem. Wymieszaj delikatnie, aby wszystkie składniki się połączyły.
Przełóż potrawę na talerze i posyp posiekanymi orzeszkami ziemnymi. Udekoruj serkiem i świeżą kolendrą.