Składniki na ciasto przełóż do misy miksera i szybko zmiksuj do uzyskania jednolitej masy. Przenieś ciasto na blat i zagnieć energicznie w kulę. Ciasto owiń folią spożywczą i pozostaw w lodówce na godzinę.
Schłodzone ciasto rozwałkuj na 1,5 mm placek i pokrój na paski o szerokości 1,5 cm. Metalowe rurki posmaruj masłem, paski ciasta zakładaj tak, aby nachodziły na siebie (na połowę). W taki sposób owiń wszystkie rurki. Przenieś je na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Rurki umieść w piekarniku nagrzanym do 200°C (góra, dół), piecz 20 minut.
Wypieki przenieś na kratkę do studzenia i delikatnie ściągnij z metalowych foremek. Schłodzoną śmietankę ubij mikserem na puszystą masę, na koniec dodaj serek, cukier puder i ziarenka wanilii. Krem przełóż do rękawa cukierniczego. Końcówkę rękawa umieść jak najgłębiej w każdej rurce i wypełnij środek kremem.