Strona główna
Przepisy
Produkty
Książki kucharskie
Przelicznik kulinarny
Akcje promocyjne
O marce
Dla profesjonalistów
Konkurs
Strona główna
Przepisy
Produkty
Książki kucharskie
Przelicznik kulinarny
Akcje promocyjne
O marce
Dla profesjonalistów
Konkurs
< Wróć do wszystkich przepisów
Podziel się
Krem z buraków i jabłek
Ilość porcji:
4
Czas przygotowania:
45 minut
Składniki
2 łyżki oleju
2 cebule
2 ząbki czosnku
4 podłużne buraki
4 jabłka
200 ml wody
2 łyżki octu balsamicznego
1 łyżka cukru
250 g serka Philadelphia Original
sól, pieprz
kilka listków świeżego oregano
Sposób przygotowania
W garnku z grubym dnem rozgrzej olej, wrzuć cebulę pokrojoną w piórka, ząbki czosnku pokrojone w plasterki i smaż 3 minuty.
Buraki obierz i pokrój w kostkę, dodaj do garnka i smaż przez 5 minut.
Dodaj jabłka pokrojone w kostkę i zalej całość wodą, gotuj przez 20 minut, do miękkości.
Całość zmiksuj na gładką masę, dopraw solą, pieprzem, octem i cukrem. Na koniec połącz całość z 125 g serka.
Krem serwuj z kleksem serka i świeżymi listkami oregano.
Znajdź podobne dania:
Philadelphia Original
Na upały
Nabiał
Cebulowe
Jabłka
Warzywa
Zupy
Owoce
Korzeniowe
Mam ochotę na
Szukaj
Szyszki migdałowe z serkiem Philadelphia
czas przygotowania: 25 minut
Sałatka z kaszą bulgur i buraczkami
czas przygotowania: 30 minut
Koktajl z buraków z dodatkiem jabłek, malin i suszonej żurawiny
czas przygotowania: 60 minut
Żur podany z pieczywem z serkiem Phily
czas przygotowania: 50 minut
Ptysie z kremem z serka Phily
czas przygotowania: 50 minut