Koktajl z buraków z dodatkiem jabłek, malin i suszonej żurawiny

Ilość porcji: 1
Czas przygotowania: 60 minut

Składniki

  • 1 średniej wielkości burak
  • 50 g serka Philadelphia Light
  • ½ jabłka
  • 50 g malin
  • 50 g suszonej żurawiny
  • opcjonalnie woda mineralna do rozcieńczenia koktajlu
  • miód do smaku

Sposób przygotowania

  1. Buraka zawiń w folię aluminiową i upiecz do miękkości w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200° C przez półtorej godziny.
  2. Upieczonego buraka obierz i pokrój w kostkę 1 cm.
  3. Wszystkie składniki, w tym serek Philadelphia Light, włóż do blendera i zmiksuj. Dopraw do smaku.

Mam ochotę na

Sernikowy shake z dynią
Sernikowy shake z dynią
czas przygotowania: 25 minut
Sernik zebra waniliowo-czekoladowy
Sernik zebra waniliowo-czekoladowy
czas przygotowania: 35 minut oraz czas schłodzenia
Rollsy z wędzonego łososia
Rollsy z wędzonego łososia
czas przygotowania: 25 minut
Parmigiana
Parmigiana
czas przygotowania: 60 minut
Tartaletki banoffee
Tartaletki banoffee
czas przygotowania: 30 minut + czas studzenia