Kofty z indyka z miętowym sosem i sałatką tabbouleh

Czas przygotowania: 45 minut

Składniki

Kofty z indyka:

Sos miętowy:

Tabbouleh z bulguru:

Do podania:

Sposób przygotowania

Tabbouleh z bulguru:

  1. Zalej bulgur wrzątkiem zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Przykryj i odstaw, aż wchłonie płyn.
  2. Po przestudzeniu dodaj pokrojonego w kostkę pomidora, ogórka, czerwoną cebulę oraz posiekane zioła.
  3. Wlej oliwę i sok z cytryny. Dopraw solą i pieprzem, dokładnie wymieszaj.

Kofty z indyka:

  1. W misce połącz mielone mięso z drobno posiekaną cebulą, przeciśniętym czosnkiem, przyprawami oraz posiekaną natką pietruszki.
  2. Uformuj podłużne kotleciki.
  3. Grilluj lub smaż na oliwie przez 3–4 minuty z każdej strony, aż będą złociste i soczyste w środku.

Sos miętowy:

  1. Wymieszaj serek Philadelphia z jogurtem naturalnym.
  2. Dodaj przeciśnięty ząbek czosnku (jeśli używasz), posiekaną miętę i sok z cytryny.
  3. Dopraw solą i pieprzem do smaku.

Do podania:

  1. W głębokiej misce ułóż porcję tabbouleh, obok kofty i kleks sosu miętowego.
  2. Udekoruj świeżym ogórkiem i plasterkiem cytryny.

Mam ochotę na

Domowe nachosy z dipem
Domowe nachosy z dipem
czas przygotowania: 40 minut
Bánh mì z imbirowym boczkiem
Bánh mì z imbirowym boczkiem
czas przygotowania: 25 minut
Serniczki z karmelem, słonym masłem i jabłkami
Serniczki z karmelem, słonym masłem i jabłkami
czas przygotowania: 25 minut
Rozgrzewająca zupa marchewkowa
Rozgrzewająca zupa marchewkowa
czas przygotowania: 60 minut
Curry bananowe
Curry bananowe
czas przygotowania: 30 minut