Bánh mì z imbirowym boczkiem

Ilość porcji: 1
Czas przygotowania: 25 minut

Składniki

  • 1 duża bagietka
  • 125 g serka Philadelphia ze szczypiorkiem
  • 6 plastrów ogórka
  • 2 kawałki marchewki pokrojonej w zapałki
  • 4 plastry czerwonej cebuli
  • 3 liście mięty
  • 6 listków kolendry
  • 1 łyżka oleju roślinnego
  • 2 plastry boczku
  • 1 łyżka miodu
  • 1 łyżeczka startego świeżego imbiru
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania

  1. Boczek oprósz solą i pieprzem. Wysmaruj miodem i startym imbirem. Smaż na rozgrzanym na patelni oleju na złoty kolor z obu stron.
  2. Bagietkę przekrój wzdłuż i posmaruj serkiem, dołóż plastry ogórka, kawałki boczku, marchewkę pokrojoną w zapałki, plasterki cebuli i zioła.
  3. Przykryj kanapkę górną częścią i od razu podawaj.

Mam ochotę na

Risotto z suszonymi pomidorami i szpinakiem
Risotto z suszonymi pomidorami i szpinakiem
czas przygotowania: 30 minut
Pizza z patelni
Pizza z patelni
czas przygotowania: 25 minut
Pierogi piernikowe
Pierogi piernikowe
czas przygotowania: 65 minut
Tort bezowy z owocami
Tort bezowy z owocami
czas przygotowania: 4 godziny
Mule w sosie bleu
Mule w sosie bleu
czas przygotowania: 30 minut